Tivoli 2009

Flere stemningsbilleder kan ses nederst på siden.

35 flotte pilekugler pryder nu Tivolis smukke have.

Tivoli er kendt for sine mange og smukke blomsterarrangementer og beplantninger i haven, som gennem hele året gennemgår  større forandringer. Derfor er det altid spændende at komme i den gamle have og opleve de nye forandringer og tiltag som haven byder på gennem sæsonen.

Det er med stor glæde, at vi nu kan fortælle, at der er blevet tilføjet 35 meget flotte pilekugler i 5 forskellige størrelser, som nu pryder haven flere forskellige steder. Nogle af kuglerne kan opleves ved Tivolis Koncertsal, og andre ved H.C. Andersen Slottet, og ved Columbinehaven som har en smuk udsigt over søen.

Tom Knudsen, chefgartner for Tivoli, havde igen i år nogle nye ideer og ønsker til fornyelse af haven. Da Tivoli sætter miljø i højsædet, var det også vigtigt at pilen der skulle anvendes til kuglerne var økologisk.

Ud fra ønskerne til kuglernes anvendelse, størrelse, facon og stabilitet, designede Henrik et jernstativ hvorpå pilen skulle flettes. Henrik fik ideen til at skære “bunden” af kuglerne, da hele kugler ville besværliggøre plantning og vedligeholdelse af beplantningerne. Ved at kuglerne fik skåret “bunden” af, kunne man placere kuglerne ovenpå planterne efter de var plantet, og samtidig står kuglerne stabilt på jorden.

Pilekuglerne i Tivoli

Ud fra vores 29 forskellige pilesorter blev Rød  Americanna udvalgt til kuglerne. Denne pilesort er også anvendt i de10 smukke Tivolikurve, som stod klar til åbningen af Tivoli i 2008, som gennem hele året kan opleves med smukke beplantninger, som varierer med sæsonen.

De første prototyper blev lavet, og projektet tog derefter sin spændende begyndelse.
Det er blevet til 35 flotte kugler i 5 forskellige størrelser som er proportionel i forhold til hinanden. Derved kan de opstilles i grupper som harmonerer størrelsesmæssigt. Kuglerne varierer mellem 40 og 80 cm.i diameter.

Dette spændende pileprojekt, er også medvirkende til at vise de mange muligheder der er for skabelsen af noget anderledes, hvor fokusen er sat på dansk pil, kvalitet, håndværk og design. Kuglerne viser også forskellige muligheder for at man kan kreere noget nyt – bare ideen er der. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Vi vil naturligvis gerne opfordre alle der har mulighed for det, til også næste gang Tivoli besøges, at se de flotte kugler, og opleve de mange forandringer kuglerne med deres forskellige beplantninger gennemgår i løbet af året.