Tivoli 2008

Flere stemningsbilleder kan ses nederst på siden.

10 smukke kurve blev flettet til åbningen af Tivoli i 2008.

Tivoli er verdenskendt for sine mange smukke blomsterarrangementer og beplantninger i haven, som gennem sæsonen hele tiden forandrer sig.

Det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at i anledningen af åbningen af Tivoli d.17 april 2008, nu er blevet tilføjet 10 utrolig smukke pilekurve som nu pryder Tivolis dejlige have.

Tom Knudsen, chefgartner for Tivoli, havde nogle smukke visioner og ønsker til fornyelse af haven, hvori pilen skulle være det gennemgående tema for fornyelsen. Da Tivoli sætter miljø i højsæde, og derfor ikke anvender pesticider i haven, var det af største betydning at pilen der skulle anvendes til kurvene var økologiske. Tom Knudsen ønskede noget specielt til åbningen af haven i år, og det var også vigtigt, at et af Tivolis særkendetegn blev en del af kurvene. På alle  kurvene er der således på ydersiden blevet indflettet harlekins mønstret.

Ud fra ønskerne til kurves form, facon og stabilitet designede Henrik et jernstativ hvorpå pilen skulle flettes. Den første  første prototype blev lavet, og projektet tog sin spændende begyndelse. Ud af vores 29 forskellige pilesorter blev Rød Americanna og Bleu udvalgt til kurvene. Sammensætning af netop disse pilesorter fremstår meget elegant, og giver et meget smukt, og samtidig et rustikt udsende til de store kurve, hvor beplantningen  varierer med sæsonen.

Pilekurvene i Tivoli

Det er blevet til 10 meget smukke pilekurve. Kurvene er 170 cm cm høje med en diameter på 95cm. Alle kurvene er ens, da ønsket var at kurvene skal anvendes til forskellige arrangementer både ude og inde.

Kurvene startede med i fuld flor at stå rundt omkring Glassalen. Ved sæsonåbningen af Sørens Østergårds varieté show i maj var kurvene iklædt flotte beplantninger til premieren. Beplantningerne i kurvene bliver vedligeholdt dagligt, og bliver løbende udskiftet, så beplantningen altid fremstår frisk og frodigt.

Der har været en general positiv stemning fra Tivolis stamkunder over det nye tiltag, der har glædet sig meget over de fantastiske  forskellige stemninger som kurvene skaber.

Kurvene bliver med jævne mellemrum tilplantet med nye beplantninger. I løbet af sæsonen, kan pilekurvene opleves forskellige steder i haven, hvor de skaber nye spændende forandringer rundt omkring i haven. Det er glædeligt at Tivoli har taget initiativ til at anvende nye materialer i deres udsmykning af haven.

I forbindelse med afholdelse af Gastronomiske  Dage i Tivoli d. 23 –26 august 2008, var kurvene at finde på plænen ved den store scene. Her var beplantningerne i kurvene skiftet ud med kreative dekorationer, hvor temaet i kurvene passede til de spændende gastronomiske konkurrencer som blev afviklet på den store scene.

Dette spændende pileprojekt, er også medvirkende til at vise de mange muligheder der er for skabelsen af noget helt unikt, hvor fokusen er sat på dansk pil, kvalitet, håndværk og design. Kurvene viser også lidt større muligheder for at man kan kreere noget helt andet og nyt – bare ideen er der. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Vi vil naturligvis gerne opfordre alle der har mulighed for det, at til også næste gang Tivoli besøges,  at se de smukke kurve, og opleve de mange forandringer kurvene gennemgår i løbet af året.