Hørsholm Midtpunkt juleudsmykning

Flere stemningsbilleder kan ses nederst på siden.

 

Danmarkshistoriens største juleudsmykning nogensinde – lavet af pil. Det begyndte med et eventyr.

“Vi fletter danmarkshistorie” – Et kæmpe pileprojekt bliver til.

Der var engang……., ja sådan ved vi jo at alle gode eventyr af H.C. Andersen starter. Det kan vi vist også sige at det gør denne gang. H.C. Andersen blev i 2005 fejret med sin 200 års dag, og i den forbindelse var der helt utrolig mange spændende projekter i gang over hele Danmark.

Vi kunne derfor med stor glæde fortælle at Hørsholm Midtpunkt`s juleudsmykning 2005 nok blev Danmarkshistoriens største udstilling nogensinde lavet af pil. En hel unik juleudsmykning, hvor der blev sat fokus på pilen, og dens utrolig mange anvendelsesmuligheder.

Henrik Klarskov, centerdirektør for Hørsholm Midtpunkt, havde nogle meget smukke visioner til en juleudsmykning, inspireret af H.C. Andersens eventyr om fyrtøjet. I eventyret kravler soldaten ned i et stort piletræ, så derfor skulle pil være det gennemgående tema i hele udstillingen.

For Henrik Klarskov var det af største betydning at pilen var dansk og usprøjtet, samt at hele projektet skulle laves herhjemme.

I et helt fantastisk samarbejde med Henrik Klarskov og fletter Maj Hvid Jørgensen, Skovens Pileflet, blev de første prototyper lavet. Mai har med stor entusiasme, og ikke mindst kreativitet i sit flettearbejde, også medvirket til at udvikle dette spændende pileprojekt til noget helt enestående.

Juleudsmykningen

Til juleudsmykningen i Hørsholm Midtpunkt blev der flettet 159 hjerter i 5 forskellige størrelser, hvor de største er 2,0 x 2,0 meter i diameter, og de mindste 0,5 x 0,5 meter i diameter. I hvert hjerte blev der indflettet lyskæder. Der blev også flettet 75 kugler i 80 cm i diameter, hvor der ligeledes blev indflettet lyskæder. Sidst, men ikke mindst 22 piletræer der er 230 cm høje. Hver enkelt træ blev helt unikt, og der er i kuglerne, som danner krone på træerne, også blevet indflettet lyskæder.

Udgangspunktet er taget fra naturen i de gamle og krogede piletræer, som hver især er forskellige, og har deres helt egen form. Der blev flettet med mange af vores forskellige pilesorter, og her var det kun Mai`s fantasi og kreativitet, der blev afgørende for udformningen af hvert enkelt piletræ.

Dette kæmpe pilefletprojekt blev påbegyndt i 2004, og det tog hele 8 måneder at få flettet hele projektet, før alle juledekorationerne var klar til at blive hængt op i Hørsholm Midtpunkt til julen 2005.

Vi er glade for at Henrik Klarskov fra starten insisterede på, at hele dette pileprojekt skulle være dansk, skønt så mange i øjeblikket vælger at flytte deres produktioner til udlandet. For Henrik Klarskov var det et helt naturligt valg.

Hele dette spændende pileprojekt er også medvirkende til at vise de mange muligheder der for skabelse af noget helt unikt, hvor fokusen er sat på Dansk pil, kvalitet, håndværk og design. Udstillingen viser også lidt større muligheder, for at man kan kreere noget helt andet og nyt – bare ideen er der.

Vi vil naturligvis gerne opfordre alle der har mulighed for det, til også næste gang at besøge Hørsholm Midtpunkt`s juleudsmykning, hvor der vil være mulighed for at blive inspireret af pilens mangfoldigheder, og især opleve denne helt fantastiske og unikke juleudsmykning, som ikke tidligere er set nogen steder. Juleudsmykningen i Hørsholm Midtpunkt kan opleves de næste 5 år.