Birkerød Torv

Flere stemningsbilleder kan ses nederst på siden.

 

Pilekurve flettes til indvielse af Birkerød gågade.

Disse to smukke pilekurve pryder nu Birkerød Torv.

Birkerød kommune havde et ønske om at få flettet 2 store kurve til indvigelsen af deres nye gågade d. 20 maj 2006.

Kurvene blev flettet på selve dagen på Birkerød Torv, så flest mulige kunne følge den spændende udvikling, og opleve hvordan kurvene tog form.

Bunden af kurvene skulle være 160cm i diameter og 190 cm i toppen. Da ønsket fra Birkerød kommune var at kurvene skulle flettes på selve dagen, havde Henrik i forvejen konstueret og specialfremstillet et jernstativ, som opfyldte betingelserne for størrelsen af de 2 kurve.

Der blev anvendt 3-års pilestokke af sorten Engelsk Viminalis til selve kurvenes sideflet. Desuden blev der til de kreative og dekorative bånd på tværs af kuvene anvendt Longifolia, Kaspisk dugpil samt Rød Belgier.Longifoliaen fremstår her som frisk i en meget klar grøn farve. Den Kaspiske dugpil er her som friskflettet – bordeauxrød, men når den tørrer bliver den blåsort med med hvid voks. En meget smuk og harmonisk kombination. I den snoede kant på toppen af kurven er der anvendt en blanding af Longifolia, Kaspisk dugpil og Rød belgier.Bindingerne på toppen af kurven blev lavet i afbarket pil. Det giver et meget flot “look”, og gør kurvekanten ekstra holdbar. Som stager er der anvendt 5 cm tykke egestolper.

Henrik Buhl, Marie Skindbjerg og Uffe Hansted gik med stor begejstning og entusiasme i gang med det spændende pileprojekt, som nøje blev fulgt af det meget intresserede puplikum.

Kurvene blev foret med bassindug invendig, og derefter fyldt med jord og beplantet. I årerne fremover vil kurvenes beplantning variere flot med de forskellige årstider.

Herunder kan du følge hvordan kurvene tog form.