Halloween i Tivoli

Flere stemningsbilleder kan ses nederst på siden.

12 store og smukke fuglereder kunne opleves til Halloween i Tivoli 2009.

Tivoli omdannes til et storslået og eventyrligt  Halloween-univers hvert år i børnenes efterårsferie, som i år er fra d.  9.-18. oktober. Tivoli emmer af traditioner, men samtidig spirer fornyelser frem i takt med havens blomster pragt, overalt i haven. Tivoli er altid i en stor udvikling og fremdrift og skifter karakter med de forskellige sæsoner i løbet af året.

Tivolis Halloween er rigtig “hyggelig uhyggeoplevelse”, hvor der er skabt den helt rette Halloween-stemning for hele familien. Den eventyrlige stemning opleves allerede ved indgangen hvor man blandt andet kan møde Tivolis hekse.

Det er med stor glæde at vi nu kan fortælle, at der her til Halloween er blevet tilføjet 12 store fuglereder, som pryder nogle rigtig gamle og krogede træer på Halloween torvet ved Plænen.

Jacob Helenius, Tivolis Scenograf og Set-designer, havde nogle nye og kreative tanker til fornyelse af  udsmykningen og oplevelser til Halloween eventyret i år. Da Tivoli sætter miljø i højsædet, var det også vigtigt, at pilen, der skulle anvendes til rederne, var økologisk.

Jacob Helenius havde forestillet sig meget store fuglereder, som skulle pryde de gamle krogede træer rundt om plænespringvandet ved den store scene. Det var også vigtigt for ham at fuglerederne blev så naturtro som muligt, samt at farvekombinationen i rederne skulle passe til den stemning, han ønskede på Halloween torvet.

Fuglerederne til Halloween 

Ud fra ønskerne til fugleredernes anvendelse, farver, størrelse, facon og stabilitet blev den første skitse udformet. Rederne skal placeres oppe i 220 cm højde, så det var vigtigt at rederne kunne fastmonteres på træerne. Derfor blev det besluttet at rederne ikke skulle være tætflettet i bunden. Nu kan rederne let fastgøres, så de ikke blæser/vælter, hvis der skulle komme stærk blæst.

Ud fra vores 29 forskellige pile sorter blev Rød Americanna, Kaspisk dugpil, Daphnoides, Leichestershire Dix og Carl Jensen udvalgt til rederne.Den Røde Americanna er også anvendt i de 10 smukke kurve, som stod klar til åbningen af Tivoli i 2008, som gennem hele året kan opleves med smukke beplantninger, der varierer med sæsonen.

Den første prototype blev lavet, og det spændende projekt tog derefter sin begyndelse. De 12 smukke og meget naturtro fuglereder er alle forskellige i farvesammensætning og struktur, ligesom fuglereder også opleves i naturen.

Dette spændende pileprojekt viser de mange muligheder der er for at skabe noget helt anderledes, med fokus sat på dansk pil, kvalitet, håndværk og design. Fuglerederne viser også, at man kan kreere noget anderledes – bare ideen er der. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Vi vil naturligvis gerne opfordre alle, der har mulighed for det, til at se og opleve de smukke fuglereder til Halloween fra d. 9. – 18. oktober. Ta´ børnene, veninderne,børnebørnene med til en rigtig “hyggelig uhyggeoplevelsestur”  i Tivoli, og oplev Tivolis store forvandling, og lad dig fortrylle af Tivolis nye Halloween univers, hvor der er mange spændende aktiviter og oplevelser for hele familien.

Der bliver pyntet med over 15.000 græskar i haven, og du kan møde Tivolis hekse og helte som Pjerrot, Harlekin og Columbine.