Vandret pilehegn

Flere billeder af vandret pilehegn kan ses nederst på siden.
Du kan også se en video med opsætning af et vandret pilehegn.

 

Vandret Pileflethegn

Vandret flettet pilehegn er en flot og naturlig løsning, og kan laves i den længde og højde man ønsker sig. Pilstokkene er fleksible, og velegnet til både lige og buede hegn.

Vi anvender udelukkende 3 års pilestokke til vandret pilehegn fra egne arealer, som er økologisk dyrket.

Vi anbefaler, at der bruges 3 års pilestokke, da 1 og 2 års pilestokke har en betydelig reduceret holdbarhed. Desuden høstes al vores pil i vintermånederne, så man er sikker på at pilen er i hvile. Hvis pilen er høstet efter den er gået i vækst, risikere man at barken hurtigere kan løsne sig, og det reducere hegnets holdbarhed betydeligt.

Kilde: Gør Det Selv.

Anvendelsesmuligheder

Vandret pileflethegn har helt optimale anvendelsesmuligheder. Der findes et utal af kombinationer, idet pilen med sin smidighed lader sig tilpasse alle former for terræn på større og mindre arealer.

Vandret pilehegn er et enkelt og samtidig et meget elegant og dekorativt hegn, som tilføjer en hel unik harmoni og atmosfære i et smukt samspil med de naturlige omgivelser.

Det er også et smukt, let og solidt hegn, som både giver god læ og afskærmning, da vinden kun siver svagt igennem hegnet. Der dannes derfor ikke noget vakuum / turbulens- og vinden tvinges ikke over hegnet.

Vandret pilehegn flettes på stedet efter kurveflet teknikken. Det vandrette pilehegn kan skræddersyes efter behov og ønske, og ingen opgaver er for små eller store. Du kan også vælge selv at flettet hegnet. Se under punktet: Flet selv Pilehegn

Som stolper anvenders flere træsorter, bl. a. egetræ eller lærk. Det er vigtigt at anvende stolper i den rigtige længde til hegnet. Eksempelvis skal der anvendes stolper på min. 180 cm. til et hegn på 110 cm. og stolper på 250 cm. til et hegn på max. 170 cm. Stolperne kan graves ned, men det er nemmest at “slå” dem ned med et Ramslag. Det der er afgørende for stolpernes længde, er jordens konsistens og hvor vindudsat hegnet vil være.

Behandling af Pilehegn

Pilen er et naturmateriale, og kræver ikke behandling.

Husk endelig at der absolut ikke må bruges rå linolie på pilen – det gør mere skade end gavn. Den rå linolie giver basis for svampe og mikroorganismers vækst. Det hjælper heller ikke at blande terpentin eller andre opløsningsmidler i linolien. Olien vil kun ligge sig som en hinde uden på barken, og kan ikke trænge ind i træet.

Ønsker du hjælp til hel eller delvis opsætning af et pileflethegn, er du velkommen til at ringe til os på tlf: 21 69 84 88, og få et uforpligtende tilbud.

For yderligere information vedrørende vores priser på 3-års pilestokke og stolper, se venligst vores prisliste.