Belgisk pilehegn

Flere billeder af Belgisk pilehegn kan ses nederst på siden.

Belgisk Pileflethegn

Det Belgiske pilehegn – harlekinmønster – er både smukt og spændende. Pilen er et levende materiale, som kun bliver smukkere år efter år, og samtidig er det en meget miljøvenlig løsning. Med tiden vokser pilestokkene sammen i alle kryds, og hullerne i harlekinmønstret bliver lidt mindre. Det er en af de smukkeste og ret unikke detaljer ved belgisk hegn.

Pilen er en meget hurtigvoksende og nøjsom plante, som sætter de første skud i det tidlige forår. I løbet af få måneder er hegnet relativt tæt. Vi anvender udelukkende friske pilestokke fra egne arealer som er økologisk dyrket.

På de første 3 billeder som vises herunder, har vi anvendt pilesorterne Daphnoides og Engelsk Viminalis. En smuk og uimodståelig farvekombination der understreger harmonien i naturens egne farver. Billederne af dette hegn er fotograferet i løbet af den første sæson fra marts til juni måned. Det giver et godt indtryk af hvor hurtigt man har et helt nyt og tæt hegn.

Til  små, så vel som større områder og projekter anvender vi kun pilesorten Engelsk Viminalis.

Det levende pilehegn

Pil er et meget smukt, let og føjeligt materiale at arbejde og lege med. Man kan hurtigt skabe mange spændende oplevelser, som falder smukt og naturligt ind i resten af haven. Her er det kun fantasien der sætter grænser.

Vi er mange glade have entusiaster, der godt kan blive lidt utålmodige, når det gælder haven. Det tager tid. Med levende pil har man hurtigt et fuldt etableret og færdigt resultat. Samtidig står det flot og dekorativt hele året, og bliver kun smukkere år efter år.

Anvendelsesmuligheder

Pilen er forunderlig, og kan anvendes til alt lige fra læ og afskærmning ved terrassen, afskærmning omkring kompostbeholderen som hurtigt forvandler kompostbunken til at blive en smuk og dekorativ del af haven. Opdeling af små urtehaver, junglehytter til børn, legetunneler, labyrinter, omkransning af en lille bålplads eller en hyggekrog, indhegning af haven, fantasifulde tårne, indgangsportal, pergolaer, snoede træer, opdeling af haven med levende pilehegn, som hjælper til at bryde med ensformige linjer, læhegn og meget mere.
Levende pilehegn er medvirkende til at give omgivelserne en helt ny og spændende profil.

Pilehegnet bliver kun smukkere som årerne går. Om sommeren står det grønt og frodigt. Om vinteren, når haven er blevet lidt trist og kedelig at se på, står pilehegnet med sin smukke og glade farve, og lyser op i den mørke tid.

Alt levende pilehegn plantes i det tidlige forår, som regel i februar – marts og  primo april måned, så snart frosten er gået af jorden. Jo før pilen sættes i jorden, jo stærkere bliver rodnettet. Vores pil, som er dyrket til levende pilehegn, junglehytter mm., udvikler ikke store og voldsomme rødder, som andre typer pil gør det, så man skal ikke være nervøs for at rødderne breder sig voldsomt, eller ødelægger nedgravede rør. Pilen afklippes i toppen hvert år, og bruger derved sin energi på at vokse og sætte nye skud.

Pilestokke

Til Belgisk hegn beregnes der ca. 30 pilestokke pr. løbende meter ved anvendelse af 2 pilestokke hver vej, sat med 15 cm. mellemrum.

Ved anvendelse af 3 pilestokke hver vej beregnes der 45 pilestokke pr. lbm. sat med 15 cm mellemrum, hvilket giver et mere stabilt og tættere hegn fra starten.

Der medfølger udførlig plantevejledning og anvisninger med både billeder og tekst ved køb af levende pilestokke.

Ved anlæg eller etablering af større pileprojekter, hjælper vi naturligvis også gerne med råd, vejledning og udvikling af design. Du er velkommen til at ringe til os på tlf.: 21 69 84 88, og få et uforpligtende tilbud.

For yderligere information vedrørende vores priser på friske pilestokke, se venligst vores prisliste.