Temakurser.

Flet i levende pil.


Man har her mulighed for at flette levende træer, og andet pilekunst til haven, altan og terrassen.
Vi skal arbejde med flere forskellige sorter, smukke farver og flere forskellige fletformer.
Medbring gerne en god grensaks.

Med venlig hilsen
Lise og Annette.

Pileflet for begyndere.


Kurset er for begyndere og let øvede.
Vi fletter runde kurve i tradtionelle fletteteknikker.
Vi vil lege med pilens narturlige farver og egenskaber.
Medbring gerne en god grensaks, samt en sten på 1 - 1 1/2 kg.

Med venlig hilsen
Lise og Annette

Kurveflet for begyndere Trin 1. 

"Kom rigtig i gang, trin 1"

Vil du lære klassisk kurveflet, eller vil du gerne i gang efter en pause, så har du en enstående mulighed for at få et intentsivt kursus med hele to lærere til max 12 kursister. Du skal lære at flette en kurv fra A til Z, hvor du har mulighed for med farver og fletteteknik, at give din kurv dit helt eget personlige præg. Du lærer også noget om de forskellige pilesorter og om, hvad der egner sig bedst til henholdsvis store og små kurve.

Med venlig hilsen

Stig B. Christensen

Kurveflet for begyndere Trin 2

"Kom rigtig i gang Trin 2"

Dette kursus henvender sig til bebyndere, der vil komme i træning og for let øvede, der vil have poleret kurvekanterne af. Her får du mulighed for at flette alt fra brændekurve og parplyholdere til blomsterstativer, fuglehuse og kræmmerhuse. Du vil også kunne lære at lave forskellige typer bunde, slidkanter, hanke og afslutningskanter til diverse kurve.

På disse kursuser er der også 2 lærere, og max. 12 deltagere på kurset.

Med venlig hilsen

Stig B. Christensen

Flet amok - sommerkursus

Vi fletter til vi taber pusten.....
Dette kursus er for alle, men det er selvfølgelig en fordel hvis du kan flette en bund, rejse en kurv og afslutte en kurv. På dette kursus fletter vi amok. Vi fletter småt, vi fletter stort - dog ikke hegn, junglehytter og elefanter. Hver dag har et tema, hvor du har mulighed for at følge en af pilekurvens lærere eller gæstelærer. Har du helt dine egne ønsker til, hvad du vil flette, så gør du bare det. Der er masser af mulighed for at få vejledning.

Måneskinsflet
Vil du flette efter kursustid 09:00 - 16:00, har du mulighed for at købe pil og fortsætte, så længe du har lyst. Du skal bare give besked, om du er interesseret senest 1 maj.

Du skal medbringe
Til kurset skal du selv medbringe alle former for mad og drikkevarer. Derudover skal du medbringe det værktøj, der skal anvendes til at flette med - dvs. sakse, syle, bankejern, sten plasticposer og tæpper til at holde dine egne fletværker fugtige natten over. Du skal også medbringe bindesnor og ståltråd. Faste træbunde til at flette på kan forudbestilles senest 1. maj.
Priser fra 25 kr. til 75 kr.

Temaerne er følgende:

Mandag: Store kurve, herunder brændekurve, hvor alle afklipninger er usynlige på ydersiderne. Denne dag er der mulighed for at købe træbunde, så du har mulighed for at lære, hvordan man skjuler faste bunde.
Tirsdag: Krusedulleflet, hvor du kan lære hvordan man fletter store kurve, kranse, dekorationskugler og andet flet, hvor pilen går på kryds og tværs.
Onsdag: Pileflet og fuglefløjt. Her fletter vi til glæde for vores små venner - fuglehuse, foderhuse, ophæng til fedtkugler og meget meget mere.
Torsdag: Burkina Faso flet og rangleflet, med fokus på fint, let og elegant flet. Her kan du flette miniaturekurve, små opbevaringskurve, rangler, kogler og spiraler.
Fredag: Sjov flet til haven og blomsterne. Vi fletter blomstertårne, kugler, staudehegn og andre nyttige ting.

Vi lægger vægt på det sociale
På dette kursus vil vi være mange pileentusiaster. Det er derfor vigtigt, at alle kursister er indstillet på, at vi skal have det sjovt og rart. Der skal være plads til os alle, og vi lægger stor vægt på, at man fletter alt efter evne. Denne uge er et pileseminar, hvor vi forventer, at alle, både kursister og lærer øser af deres erfaring og glæde for pileflet.

Overnatning - campering
På Maglehøjgård hos Arresø Pil,er der nogle dejlige store græsarealer, hvor vi kan overnatte. Hvis du har en campingvogn eller et stort telt, laver vi en "campingplads". Der vil være mulighed for at få strøm mod et mindre tillæg. Det er dog et krav, at de kursister der vælger at overnatte, sørger for kabler til strøm og for, at der er lige så pænt på græsset, når de forlader stedet,som ved ankomsten.

Sanitære forhold
På Maglehøjgård er der toilet og bad. Vi har desværre ikke noget rengøringshold, så derfor må vi selv sørge for rengøringen.

Mulige fællesarrangementer
Mandag morgen på den første kursusdag er der fælles morgenmad fra kl. 09:00 - 10:00. Vi giver brød, smør og marmelade. Du medbringer selv kaffe eller te.
Onsdag eftermiddag er der udflugt til pilemarkerne fra kl. 16:00 - 18:00. Her vil Jane og Henrik vise os rundt i de smukke marker, hvor der er plantet over 450.000 pileplanter fordelt på 29 forskellige sorter direkte ned til Arresø. Det er et farverigt syn.
Torsdag aften, fra kl. 18:00 tænder vi op i den store grill. I Frederiksværk, den smukke gamle havneby, er der masser af indkøbsmuligheder. Vi køber selv ind hvad vi kan spise og drikke, og så skal vi ellers bare have en lang og hyggelig aften, hvor vi nyder den smukke udsigt.
Fredag er den sidste dag. Fra kl. 15:00 - 16:00 rydder vi op, og kl. 16:00 tager vi det store fælles billede af kursisterne og deres mesterværker. Fredag vil der også være mulighed for at købe den blødgjorte pil, der er tilbage til en spotpris af 40 kr. pr. kg.

Med venlig hilsen

Stig B. Christensen

Ovale kurve og Fabergè - flet.

På dette kursus gælder det ovale kurve, bakker og skåle - store som små. Du lærer at arbejde med den spændende Fabergè - flet, der er en meget flot udvendig krydsflet på ydersiden af kurven. Det ligner et gennemsigtigt harlekin-mønster - en fletteteknik, som læreren Stig B. Christensen selv har udviklet.

Max. 10 kursister.

Med venlig hilsen

Stig B. Christensen

Pølseflet og rulleflet.

Lær at lave den flotte skulpturelle pølseflet og rulleflet - også kaldet tovflet. Vi fletter skåle, fade, opbevaringskrukker og kurve - alt sammen uden hanke. Vi fletter med kort fin pil, hvor max- længden er 60 - 100cm. Bemærk, at der er beregnet 2 kg. fin pil, svarende til et stort flot kunstværk, til hver kursist. Du må gerne bruge mere, men må da påregne et tillæg på 125 kr. per færdigflettet kurv.

Max 10 kursister.

Med venlig hilsen

Stig B. Christensen

Pil og Kogler.

Et rigtigt jule - fletkursus, hvor vi fletter juletræer, store kræmmehuse, kranse, kegletræer til lysguirlander og store kugler - alt sammen med pil og grankogler i smuk forening. Bemærk, hvis du ønsker at få flettet lysguirlander ind i dine kunstværker, skal du selv medbringe dem.

Max 10 kursister.

Stig B. Christensen

Pil og kogler

Bark og pil

Om foråret strømmer vandet op i træerne, og barken bliver løs.
I maj og juni afbarker man pil.Barken fra de tynde 1årsskud kan man sno og flette på staver af pil. 2 og 3 års bark kan man zig zagge med. 4 - 5 - 6 års bark er som læder, og kan flettes til sæder, puder og kurve.

Med venlig hilsen
Bent Vinkler

Aftenkursus: Flet til have og krukker.

Det er tid til at forkæle havens krukker med smukke stativer, kugler og ophæng. Her kan du snuse til lidt kimninger, Fransk siddeflet og krusedulleflet.
Max. 10 personer.

Med venlig hilsen
Annette Stacey

Krusedulleflet

Redekurve store som små, hjerter, lanterner og kugler.
På dette kursus skal vi lege med pilens smukke farver og pynte vores flet med bark.
Max. 10 personer.

Med venlig hilsen
Annette Stacey.

Fuglebræt og andet til haven

Et meget højaktuelt og spændende tema.I den kolde tid vil vi gerne være ekstra gode ved vores små venner udenfor. De bringer megen glæde til os både sommer og vinter.At bygge et fuglebræt er både udfordrende og meget lærerigt på mange måder, da de forskellige teknikker som benyttes til opbygning af fuglebrættet sagtens kan videreføres til andre spændende fletteprojekter.
Kurset fokuserer mest på forskellige fletteteknikker og metoder til opbygning af et fuglebræt.Fransk sideflet og dobbelt fransk sideflet anvendes hovedsaglig til taget,men der ingår også flere andre fletteteknikker.Du vil være istand til at lave et flot udhæng som gør dit fuglebræt både flot og helt færdigt.Der bliver også mulighed for at lave mange andre spændende ting til haven som f.eks. kræmmerhuse som også har mange forskellige anvendelsesmuligheder året igennem. Ved at kombinere forskellige pilesorter, kan du skabe et spændende farvespil i dit fuglehus, og dette giver en ekstra dimension til fornøjelsen ved at beundre dit værk.

8- timers kursus

Er du den der stopper op når der vises pileflet på TV, udstillinger mm., så kom og oplev hvordan det er at flette.Nu har du nu chancen for at se om det er noget for dig uden at skulle afsætte en hel weekend til det. På dette kursus fletter vi espalier til krukker, små fuglehuse, kræmmerhuse, kurve mm. Fletter du allerede selv derhjemme, er det altid dejligt at komme ud og få ny inspiration, og se hvad andre laver, og lære nye ting.Ninsenkurven er en sød kurv, som kan bruges til mange ting, bl.a til urtepotteskjulere i haven. Små bakker er også rare at have, når der lige skal lidt frugt eller godt brød på bordet.

Kræmmerhusene kan være forskellige i både størrelse og form, og de kan bruges til så mange spændende ting, som f. eks mejsekugler, lys og blomster,eller julepynt med kugler, kogler eller pyntet med gran og dejlige røde æbler. På efterårskurserne vil der være masser af inspiratin til julen.Her kan du også lave din adventskrans, og få gode tips til at pynte den, samt lave små ting til juledekrationen og meget mere. Medbring gerne en skarp havesaks, og evt. en syl hvis du har.

Giner

Har du lyst til at flette din egen gine? På kurset får du mulighed for at flette din egen gine, måske efter egne mål eller drømmemål. Vi arbejder skulpturelt, og du har mulighed for at sætte dit helt eget præg, med forskellige fletteteknikker. Dette kursus henvender sig til alle som mestrer de mest grundlæggende teknikker.

Tasker i pileflet

Små tasker, store tasker, indkøbstasker, selskabstasker, strandtasker. Vi vil flette ovale, runde og firkantede tasker. Lave kopier af tasker fra 50 og 60´erne. Det er kun fantasien der sætter grænser. Med venlig hilsen Pia mogensen

Levende pilehegn

Da levende flet med pil er blevet så populært, henvender dette kursus sig til alle som ønsker at lave noget spændende med pil i haven.Vi arbejder specielt med opbygning og sammensætning af flere forskellige varianter af belgisk hegn.

Det levende pilehegn er utroligt smukt, og anvendelsesmulighederne er mange. Der kan bygges alt lige fra indramning af din kompostbunke, afskærming af terassen, omkrandsning af en bålplads, junglehytter og tunneler, til de flotte lange hegn som omkrandser haven, eller hvad nu man ønsker sig.
På kurset anvendes der friske lange pilegrene i deres fulde længde.Du vil lære hvordan hegnet skal sættes, opbygges, fletning omkring enderne, afslutning, vedligholdelse og meget mere.

De levende pilgrene vil slå rod, og med årerne udvikle sig til at blive et utroligt smukt og meget særpræget hegn. Krydsene i harlekinmønstret starter med at vokse sammen allerede det første år, og hegnet vil ligeledes blive kraftigere fra år til år. Hvis der er specielle farver du ønsker at fremhæve om vinteren, så husk at f. eks Albaen vil fremstå som gul/orange mens Dugpilen vil være blåsort med voks, og Longifoliaen vil være nærmest neongrøn. En kombination af disse er usædvanligt smukt. Muligheden for at få netop det hegn som du ønsker er med pilens store farvespektrum meget stor.

Hegnsmateriale m.m. kan naturligvis købes efter kurset.

Havearkitektur

Når foråret nærmer sig,og det kripler i os alle for at komme igang har vi med dette kursus sat haven i fokus, og her er det kun fantasien der sætter grænser.Haven venter utålmodigt, og tiden er nu til at fylde den med smukke ting som både er til nytte og pynt.
Der skal laves smukke espalier i forskellige varianter og til lige så mange anvendelsesmuligheder.Krammerhuse som er flotte med lys i, til mejsekugler eller pyntet med gran og æbler og m.m.

Kugler til pynt i haven, som kan være forskellige i både størrelse og form,som kan laves både med udgangspunkt i krydsbund,eller som flotte og fantasifulde krussedullekugler.
Endvidere bliver der mulighed for at lære at lave små højbede til f. eks afgrænsning af krydderurtehaven, som afslutning af et større bed ud mod græsplænen, eller måske omkring et stort solitærtræ.
Har du en god ide, eller et ønske, tager vi også fat på det.

Juletræ

Vi laver en etager af dit juletræ. Alle kan være med.Det er dog et stort arbejde, så kridt skoene, og få noget usædvanligt flot ud af dit gamle juletræ, som bagefter kan anvendes til mange gode formål. Træet skal være et Norman eller Nobelis, da Rødgran ikke har grenene siddende på den rigtige måde. Husk at rense træet for nåle inden kurset.

En uge med pileflet

Med pilen i fokus vil dette sommerkursus give rig mulighed for at fordybe sig i selve flettearbejdet på en hel anderledes og spændende måde, og samtidig skabe inspiration til mange fremtidige fletteprojekter. Der bliver god tid og plads til at udveksle og lege med nye ideer, afprøve nye teknikker m.m. Med underviseren Steffen Kjeldgaard, vil der hele ugen blive givet kyndig vejledning til alle, og der er god tid til at hjælpe den enkelte.

Under kurset bliver der også sat tid af til en markvandring ned til pilemarken, hvor pilen kan opleves i dens vækst, og der vil blive fortalt om anlæggelse af en pilemark, plantning, dyrkning, høst og sortering af de forskellige pilesorter m.m. Med det visuelle indtryk i pilemarken vil der ligeledes blive fortalt om de mange forskellige pilesorter og deres egenskaber. Frokosten indtages i den smukke natur på Arrenæs.

Der bliver mulighed for at sætte eget telt eller campingvogn op på Maglehøjgård, hvis I kommer langvejs fra, eller bare har lyst til at blive og fortsætte flettearbejdet på pileværkstedet om aftenen. Kosten sørger deltagerne selv for. Der er adgang til toilet, bad og lette køkkenfaciliteter..

Kursus i firkantede kurve i pil med bark

Steen Madsen har gennem mange år arbejdet med pil, og det er også blevet til udgivelsen af 2 dejlige pilebøger.Hans første bog var - Flet med pil, og senest bogen Kurve med hjørner, som absolut kun er en` blandt mange af hans utallige færdigheder som en af Danmarks største kurvemagerer indenfor pileflet.
På dette kursus har Steen valgt at der bliver arbejdet med mindre modeller som f.eks. værktøjskasser, mindre kufferter med låg og ligende kurve. Deltagerforudsætning: Sikkerhed i kantlægning på runde kuve.Medbring sædvanlig kurvemagerværktøj og dit gode humør.

Runde kurve med krydsbund

Runde kurve er et mangfoldigt tema. Uanset om du er begynder,eller om du har flettet før, vil du her få god mulighed for at arbejde med krydsbundsprincippet,og du vil lære flere forskellige grundlæggende flettemetoder og teknikker at kende.
Du vil lære betydningen af de forskellige elementer der indgår i opbygningen af kurve så som stager,kimning,krydsflet, fransk sideflet, slidkant og m.m.

På kurset ligges der vægt på at du også får kendskab til forskellige pilesorter, dyrkning,høst opbevaring samt opblødning af pil til flet.
Du vil opleve den helt store både glæde og tilfredsstillelse når du til sidst sætter hank på din helt egen kurv som du selv har skabt.

Træ og Pil

Kombinationen af træ og flet giver et udtryk af styrke og lethed. Vi vil arbejde med forskellige træsorter i kurve og skulpturelle kurve mm.
Kurset begynder med vedligehold og slibning af dit værktøj.
Medbring boremaskine hvis du har.

Med venlig hilsen
Bent Vinkler

Kanter og hanke

Kant og hank er noget af det man først ser på en kurv, der i høj grad er med til at give kurven karakter. Når man er på kursus, er det det sidste man når søndag eftermiddag, lidt presset af tid. Derfor bliver man aldrig rigtig god til det.

Mød op med nogle nyflettede kurve som mangler kimning, kant og hank, og nogle gamle kurve som du vil ha` ny hank eller ører på.

Med venlig hilsen
Bent Vinkler

Til toppen