Plantevejledning.

Belgisk hegn, det levende pilehegn

Plantevejledning

Når det levende pilehegn etables i det tidlige forår, er det fornuftigt at forberede jorden, og måske blande lidt spagnum i, alt afhængig af jorden beskaffenhed. Husk at pilen skal opbevares koldt og mørkt indtil den skal i jorden.

Der anvendes lange, friske étårsskud. Pilens længde skal mindst være 50 cm. længere end den beregnede højde på hegnet, da der flettes i en vinkel på ca. 60 grader og ca 30 cm. af pilen stikkes i jorden, samt et stykke (ca. 20 cm.) som klippes af i toppen.

Flet selv hegn

Den første række pil stikkes i jorden i en vinkel på ca. 60 grader og sættes ca. 30 cm. i dybden. Afstanden kan ligge imellem 10-20 cm., alt afhængig af hvor tæt man ønsker hegnet skal være.

Flet selv hegn

Den næste række sættes foran den første med ca. 60 graders vinkel, men i modsat retning. Derefter flettes rækkerne. Når den ønskede højde er nået, klippes pilehegnet til i toppen.

Flet selv hegn

Det er en god ide, at binde alle krydsende sammen med barkstrimler eller snor. Både for at holde grenene på plads, og samtidig vil hegnet være mere modstandsdygtigt overfor blæst, indtil hegnet er vokset sammen. Man kan starte og slutte hegnet med stolper, eller snoet vidjer som der flettes rundt om.

I Maj måned begynder hegnet at blive grønt. Husk endeligt, at det er vigtigt at vande ofte sommeren igennem. Desuden skal stykket holdes fri for ukrudt. Man kan evt. lægge et lag flis rundt omkring hegnet. Det holder på fugtigheden, og holder samtidig ukrudtet væk.

I løbet af nogle få år vil hegnet være vokset sammen i overkrydsningerne, og hullerne i harlekinmønsteret vil efterhånden blive mindre. Ønsker man at fremhæve nogle bestemte farver om vinteren, så husk at f.eks. Albaen vil fremstå gul/orange, mens Dugpilen vil være blåsort. En kombination af disse er utroligt smuk.

Til top af siden