Pilesorter hos Arresø pil.

Bleu, Bleues - billedet kommer snarest muligt

Bleu, Bleues - Salix Purpurea x Daphnoides

Metalgrøn / Blågrøn

En særdeles smuk og lang slank pil, som absolut er en af de allerbedste flettepile, og som allerede det første år er næsten uden sideskud. Desuden er den sjældent angrebet af insekter og sygdom.

Rød Americanna - billedet kommer snarest muligt

Rød Americanna - Salix Fragilis Americanna

Rødbrun

En meget smidig og populær flettepil. Bevarerer sin fine rødbrune farve. Særdeles velegnet til alt i flet. En af de letteste pile at flette med.

Carl Jensen L.N.N. - billedet kommer snarest muligt

Carl Jensen L.N.N - Salix Purpurea Tenuifolia

Lysgrøn 

Meget fin og smidig flettepil med lange, lige, tynde skud. Det første år er det lave skud. Lidt tyndere og blødere end Americana.  Skal plantes tæt, 10 - 12 cm. mellem planterne, og kun 25 cm mellem rækkerne.

Rød Belgier - billedet kommer snarest muligt

Rød Belgier - x´et af flere Salix Americanna

Rødbrun/grøn

Lidt mørkere end Americanna.Brun og grøn med rødlig top - smidig og nem at flette med. En god kurvepil. Desuden er det en god pil til nybegyndere.

Noir De Villaine - billedet kommer snarest muligt

Noir De Villaine - Triandra gruppen

Mørk / Sortbrun

En fast og kraftig flettepil, som har et extra, tyndt lag bark. 

Gul Alba - billedet kommer snarest muligt

Gul Alba - Salix Alba Vitellina Britenzis

Gul / orange

Utrolig smuk og klar farve som frisk pil. Den smukke farve kan bevares, hvis den flettes som halvtør. Som tørret og derefter opblødt til kurveflet, kan den blive næsten sort. 

Longifolia - Uralpil - billedet kommer snarest muligt

Longifolia - Uralpil - Salix Purpurea Longifolia

Klar lysegrøn

En utrolig dejlig flettepil. Det er en meget smidig, lang, slank og blank pil, med kun få sidegrene de første år. Vær forsigtig ved opblødning, da barken løsnes hurtigere end på andre pilesorter. Egner sig bedst til sideflet.

Kaspisk Dugpil - billedet kommer snarest muligt

Kaspisk Dugpil - Salix Daphnoides Acutifolia

Blåsort m. voks

Usædvanlig smuk pil. Den dufter også dejligt inde i stuen. En flettepil som også er meget smuk og anvendelig til at plante som levende espalier flettet som Belgisk hegn. En kombination af Alba og Dugpil er et meget
                           smukt syn.

Wellecs

Wellecs - Purpurea gruppen

Mintgrøn

En lidt nyere pil i Danmark som stammer fra Holland.. Flot og smidig pil, som er utrolig populær, og egner sig bedst til kurveflet.

Fransk flødefarvet

Fransk flødefarvet - Salix Belle Isle

Flødefarvet bark med sorte knopper.

En nyere fransk pil som er blevet meget populær flettepil, her i Danmark. Den stammer fra "Belle Isle", hvor det er den eneste pil der bliver dyrket. Pilen er meget smidig, selvom bunden kan være lidt tyk. Særdeles fin                             pil til alle former for flet.

Laurbær pil

Laurbær pil - Salix Pentandra Amarum Arenarie

Lakridsgrøn

En lav, kraftig og blank pil, som anvendes bedst til stager og kanter. Den er meget blød at arbejde med. Bliver olivengrøn og blank, når den er færdigflettet. Et smukt syn når den står med laurbær lignende blade.

Sct. Reine

Sct. Reine

Gylden brun

En ny og spændende kurvepil fra Frankrig, med en smuk gyldenbrun farve. Meget smidig, og velegnet til 

                           alt flet.

Purpurea

Purpurea

To farvet rød og gul.

Den rene Purpurea er en virkelig smuk og smidig pil næsten uden sidegrene det første år. Det er en lang og slank pil. Absolut en af de bedste flettepile. Næsten samme egenskaber som Bleues.

Long Bud - billedet kommer snarest muligt

Long Bud - Triandra gruppen

Grøn

Lidt kraftigere, men bøjelig pil, som er lang, slank og lige. Velegnet til både små og store kurve. Skyder kraftigt de første år (2 - 3 m. pr. sæson). Desuden dufter den dejligt både som tørret og opblødet.

Black Maul - billedet kommer snarest muligt

Black Maul - Triandra gruppen

Lysebrun hvis tørret lyst, Brunsort hvis tørret mørkt

Er en af de mest udbredte flettepile i England. En stor pil, som er meget blød og smidig, og som også kan bruges efter afbarkning uden at knække. Den dejlige smukke brune farve, som nærmest har et antik look,  
                           er virkelig god at bruge som kontrastfarve. Særdeles velegnet til Belgisk hegn.

Leichestershire Dix

Leichestershire Dix - Purpurea gruppen

Lys gulgrøn hvis tørret i mørke

Den har meget tynde vidjer, og er en særdeles god flettepil. Den er utroligt populær og meget smidig at flette med. Den bliver ca. 1-2 meter i højden.

Pommersk dugpil

Pommersk dugpil - Salix daphnoides

Rød / Bordeaux m. hvide voksdråber

En kraftig, stor og lige pil som er særdeles velegnet til at plante blomsterstativer m.m. Anvendes også som kurvepil. En rigtig dejlig og smuk gæslingepil, som sætter små sølvglinsende gæslinger. Anvendes                                              desuden til beplantning af vildtremisser, da rådyr bliver meget tiltrukket af denne pil.

Bouton Aigu - billedet kommer snarest muligt

Bouton Aigu

Gyldenbrun

En fransk pil som er en yderst smidig og populær flettepil, og har en utrolig flot gyldenbrun farve. Blød pil som er velegnet til alt.

Kanelpil - billedet kommer snarest muligt

Kanelpil - Salix Viminalis Cinnamomea

Kanelbrun

En rigtig god pil, som er særdeles velegnet til alle former for hegn, hytter, tunneler, belgisk hegn m.m. Er anvendelig både som levende og "døde " hegn. 1. års pilen anvendes mest til levende hegn. 3-års pilestok-                                kne anvendes til vandret og lodret hegn. Er en af de sorter der er mest holdbare til dødt pileflethegn.

Engelsk Viminalis - billedet kommer snarest muligt

Engelsk Viminalis -

Grøn

En meget lang og fin pil som er særdeles velegnet til hegn og hytter. Desuden er den sjældent angrebet af sygdom. 3 årspilen er særdeles velegnet til vandret og lodret pileflethegn.

Klon 183 - billedet kommer snarest muligt

Klon 183 - Viminalis

Klar lysgrøn

Er en stor pil som har lange fibre. Den er velegnet til alle former for vandret og lodret hegn, og er rigtig god at twiste omkring stolper.

Dragepil - billedet kommer snarest muligt

Dragepil - Salix Sachhalinensis

"Setsuka". En hel speciel og meget smuk dekorationspil. Dragepilen får flade grene der snor sig. Pilen er meget dekorativ,og anvendes derfor ofte i alle former for dekorationer. Dragepilen er især flot med sine mange store gæslinger som den sætter tidligt. Kan desuden anvendes som brede buske eller opstammet træer, hvor træet vil fremstå med krogede stammer.

Troldepil - billedet kommer snarest muligt

Troldepil - Salix Matsudana Tortuosa

Grøn

Er en spændende og meget nem dekorationspil at arbejde med. Den får krøllede grene, som er meget populære, både som grene i stuen, og til fantasifulde dekorationer.

Til toppen